Wilskracht en het verschillende begrip ervan

1 views
Wilskracht en het verschillende begrip ervan Details

Wat is een sterke inspanning: een daad van dwang, geweld in relatie tot zichzelf, je gevoelens en motieven? Of nog steeds obstakels overwinnen in naam van een belangrijk doel? Observer Vadim Rotenberg – Over wilskracht.

Mijn vriend heeft mij dit onderwerp aangevoerd, en eerlijk gezegd wilde ik er eerst geen column over schrijven … waarom?

Elk geweld, inclusief geweld tegen zichzelf, veroorzaakt mij een bijna instinctief gevoel van protest. Maar wilskracht manifesteert zich vaak in het feit dat een persoon zich tot bepaald gedrag dwingt, zichzelf doet aan wat hem niet inspiratie veroorzaakt. En inspiratie zelf brengt een gevoel van kracht en stelt u in staat om problemen in deze staat van vrije vlucht van de geest aan te kunnen, wat in het algemeen de noodzaak van spanning elimineert.

Het is met een sterke wil dat

een persoon zich tot tolerantie opzet in verband met wat hem protest maakt omdat hij zichzelf ervan overtuigde dat hij geen recht heeft om te protesteren in de naam van het bereiken van enkele meer belangrijke doelen of in naam van wel zijn van anderen. Maar in veel van dergelijke gevallen was het precies het protest dat de meest correcte reactie zou zijn op het gedrag van mensen aan wie de persoon zichzelf tegenhield, de status van “hoofdautoriteiten” toegewezen.

Willpower stelt u in staat om te verdragen en ernstige fysieke sensaties. Een persoon is trots dat hij zijn pijn niet aan geliefden heeft aangetoond en daardoor geen pijn heeft veroorzaakt, maar dergelijke pijn is vaak een teken van een beginnende ziekte. Het kan worden genezen als u er op tijd op let.

Een van mijn familieleden, bij elk gevoel van sterke spasmen achter het borstbeen, onder verschillende voorwendsels, verliet het huis zodat hij met zijn gedrag en onvrijwillige gekreun niet zou veroorzaken. En hoe het eindigde? Ja, je raadde het goed, het eindigde met een hartaanval en dood en onherstelbaar verdriet van degenen die hij probeerde te beschermen tegen ervaringen.

Dus hij en de hele familie betaalden voor zijn uitstekende wilskracht.

En in een ander geval was het precies de wil van wil dat mijn kennis van de beschamende, vanuit zijn oogpunt klachten over het gevoel van betekenisloosheid van het leven. Het was een depressie – een ziekte geassocieerd met een verandering in de biochemie van de hersenen die niets vernederends bevat – het moest gewoon worden behandeld.

Maar hij kon zijn ervaringen niet toegeven, onwaardig, naar zijn mening, van een sterke man, die hij zichzelf altijd beschouwde. Deze voorwaarde was voor zichzelf onaanvaardbaar en hij gebruikte alle middelen van zijn wil om het af te wijzen. Maar hij verwierp uiteindelijk zichzelf – en pleegde zelfmoord.

Hier zijn welke associaties dit onderwerp mij veroorzaken, en daarom wilde ik er niet over schrijven. Maar ik dwong mezelf om deze afwijzing te overwinnen, en niet uit principe, niet vanwege de onaanvaardbaarheid van mijn terugtocht in dit probleem, maar omdat er een zeer krachtig positief begin is in de wil van de wil, en deze kant moet ook worden gezien.

Wanneer we streven naar een echt en echt essentieel doel, niet gebaseerd op valse zelfbevestiging, bijvoorbeeld op specifieke prestaties in werkbereidende obstakels moeten worden overwinnen. Dit proces kan moeilijk zijn en leiden tot mislukkingen. Hun pijnlijke ervaring kan aanleiding geven tot de motivatie om dit moeilijke pad te ontwijken, maar dan zal het gewenste doel niet worden bereikt.

In dit geval kunt u het niet zonder Willpower doen. Maar tegen die tijd zou het al moeten worden gevormd. En in zijn vorming zijn niet alleen onze levensgebeurtenissen betrokken, die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van wilskracht, en, omgekeerd, breken. In zijn vorming als een belangrijke kwaliteit van onze persoonlijkheid speelt onderwijs een zeer grote rol.

Het kind moet de manifestatie van weerstand aanmoedigen, en niet alleen vóór falen, maar ook vóór het gemak van prestaties die kunnen ontspannen. Ouders moeten zowel hun eigen ervaring tonen, en, belangrijker nog, de ervaring van het kind, net als dankzij de vastberaden.

Когда ребенок или подросток не отступает перед решением задач, он достоин поощрения, даже независимо от конечного результата его усилий. Zodat hij het gevoel heeft: “Ik gaf niet op en het werd gewaardeerd”. Willpower staat je niet toe om jezelf uit een bewust gekozen pad te slaan. Maar dit moeten precies moeilijkheden zijn die het overwinnen waard zijn, en niet die problemen die aan het begin van de kolommen worden genoemd die een compleet andere oplossing vereisen.

Maar tegelijkertijd is één belangrijke reservering noodzakelijk, wat vaak wordt vergeten bij de vorming van wilskracht bij een kind en een tiener. Hoe aantrekkelijk de kracht van wilskracht ook is, hoe belangrijk het ook lijkt, het is noodzakelijk om voortdurend te benadrukken dat wilskracht slechts een mechanisme is om doelen te bereiken, en geen onafhankelijke hoogste waarde. Het is de transformatie van de wilskracht in een doel op zich dat kan leiden tot destructieve gevolgen.

Ik had bij de receptie een jonge vrouw die, uit de adolescentie, ervan overtuigde dat de echte schaal en de kracht van de persoonlijkheid toonden altijd en in alles in strijd met zijn verlangens en succesvol met zichzelf vechten – ze zeggen, dit is echte wilskracht. En als meisjes, patiënten met anorexia nerveus, genieten van het feit dat ze hun eetlust met succes onderdrukken, heeft deze patiënt de verdienste gedaan om haar verlangens te overwinnen, zelfs de meest natuurlijke.

“Nee, ik zal niet over de motieven gaan, ik ben sterk,” zei ze dat, als gevolg daarvan niet alleen naar wat ze gemakkelijk was, maar ook van wat het vereiste moest overwinnen: de afwijzing van de gewenste eiste nog grotere vrijwillige inspanningen, en de goedkeuring van de gewenste is een teken van zwakte. Als gevolg hiervan sloeg ze zichzelf elke keer vanaf een veelbelovende route in plaats van het te verrijken. Toen ik haar uitlegde hoe ze haar leven doorbreekt, de wil van de wil van het hulpmiddel om adequate, natuurlijke doelen te bereiken om te zetten in een onafhankelijk doel dat de hele wereld verdoezelt, besefte ze haar fout en gebruikte ze alle kracht die werd verkregen in het valse richting om haar leven te veranderen.

Ik ben blij dat de wil van wil zijn onwil om te schrijven om over dit probleem te schrijven. Misschien is het interessant en nuttig voor iemand.

Details

Launch date:

Last Updated:

Version:

 
Developer
Published on August 2, 2022 by

admin

Member since: July 27, 2016

Similar Bots